Fri fragt
Fri fragt
Kundeservice

Knivsliber & strygestål

362 produkter

En god knivsliber, også kaldet et bryn, øger markant levetiden på dine køkkenknive. Professionelle kokke er omhyggelige med at bruge en bryne efter hver arbejdsdag, men som hjemmekok er det tilstrækkeligt at slibe dine knive en gang om måneden. Hos os på CDON finder du et bredt udvalg af knivslibere, både manuelle og elektriske. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge? Vi hjælper dig gerne!


Vi guider dig igennem knivsliberjunglen

Moderne knivslibere fås i mange forskellige varianter. Det vigtigste, du skal tænke på, inden du køber en knivsliber, er at udgangspunktet skal være hvilke typer knive, du har derhjemme. For at dine køkkenknive kan få en skarp kant, kræves den rigtige type knivsliber, der er specielt tilpasset kniven. På CDON har vi sammensat en liste over de forskellige typer af knivslibere, som vi tilbyder, alt for at det skal være så nemt som muligt for dig at vælge den rette type knivsliber.

Slibesten

En slibesten er ofte det perfekte værktøj til at slibe en køkkenkniv og frembringe den ultimative skarphed. En grovere slibesten med en høj kornstørrelse bruges primært til at reparere skader på skæret og forme det. Den slebne overflade bliver ru, og du bliver nødt til at bruge en finere slibesten for at opnå den perfekte skarphed. En mellemgrove slibesten bruges til at skærpe køkkenknivens kant. Det er en god slibesten at starte med, hvis du ikke har store skader på kanten. Den slebne overflade bliver relativt jævn og ren, men du bør polere overfladen med en finere slibesten, hvis du vil have kniven til at være skarpsleben. En slibesten med en fin eller superfin kornstørrelse bruges til at polere køkkenknivens kant og på den måde få kniven skarpsleben. Slibestenen fjerner eventuelle ridser, og du kan arbejde knivens skarphed op. Vådslibesten En vådslibesten som Pro-Balance keramisk knivsliber har keramiske slibehjul, hvilket giver dig et virkelig godt resultat. Den er nem at bruge; fyld din knivsliber med vand og træk så køkkenkniven frem og tilbage 20 gange pr. slibehjul. Start med det grove slibehjul og afslut med det fineste slibehjul. Hvis slibeskiverne er slidte, kan nye købes.

Keramisk slibesten

En keramisk slibesten skal, ligesom en vådslibesten, bruges med vand. Men det er nok at lægge den i blød i cirka tre til fem minutter, inden du bruger den. Den keramiske slibesten er hårdere end vådslibestenen, hvilket gør det hurtigere at slibe knivene, og den har også længere holdbarhed.

Elektrisk knivsliber

En elektrisk knivsliber som OBH Nordica Elektrisk Knivsliber SharpXtreme er det ultimative værktøj til dig, der ofte sliber dine knive. Den elektroniske knivsliber med slibehjul med diamantbelægning giver dine køkkenknive en perfekt skarphed. Du kan nemt justere slibehjulene, så de passer til forskellige typer køkkenknive.

Skærpstav

Det kræver en vis øvelse at bruge skærpstaven korrekt, men når du først har trænet din teknik, bliver resultatet rigtig godt. Brug gerne en skærpstav som Kitchen.IQ Skærpstål 23 cm mellem slibninger for at vedligeholde køkkenknivens kant. Der findes, som med slibesten, forskellige typer skærpstave. Diamantskærpstaven er den hårdeste model og giver kniven en skarp kant på ingen tid. En keramisk skærpstav er blødere end diamantskærpstaven og giver en lidt finere knivkant, hvis den bruges regelmæssigt. Husk dog, at en keramisk skærpstav slides hurtigere ned end en diamantskærpstav. De klassiske metal skærpstave fungerer godt til de fleste knive, men anbefales ikke til japanske knive som Global eller Porsche, da det er nemt at ødelægge knivene med denne type skærpstav.