Fri fragt
Fri fragt
Kundeservice

Gryder, stegepander og kasseroller

13.900 produkter

Madlavning bliver både nemmere og sjovere, hvis man har godt udstyr i køkkenet. Her hos CDON finder du gryder, pander og kasseroller i forskellige farver, former og funktioner. Vores sortiment består af velkendte mærker til gode priser. Og hvis du er nysgerrig efter at lave mad uden komfur eller ovn, har vi også dampkogere og slow cookere i vores sortiment. Læs mere om, hvordan man vælger køkkenudstyr.


Hvad er gode materialervalg?

Aluminium: Aluminium er metallet, der er rigtig godt til at fordele varme. Så det er et godt tegn, hvis den gryde eller pande, du kigger på, har en bund af aluminium, helst en tyk en. Så vil varmen sprede sig hurtigt og jævnt over hele overfladen. Hvis du er en af dem, der synes, at opvasken er den mindst sjove del af madlavningen, så skal du kigge efter kasseroller i rustfrit stål, da de er nemme at rengøre og som regel kan maskinvaskes. Der findes også gryder og pander med non-stick belægning. Belægningen gør det sværere for snavs at hæfte sig på overfladen, hvilket gør udstyret lettere at rengøre. Nogle belægninger fungerer også som beskyttelse mod kraftige rengøringsmidler og gør udstyret mere holdbart. Til de miljøbevidste har vi også økologiske stegepander og gryder, fremstillet af 100 % naturlige materialer. Du kan normalt finde oplysninger om, hvilke materialer produktet er lavet af, i produktbeskrivelsen.

Sådan vasker du din pande, gryde eller kasserolle op

Det er vigtigt at vide, hvordan man vasker sit køkkenudstyr op, hvis det skal bevare sin gode kvalitet. Som vi nævnte tidligere, er udstyr i rustfrit stål det nemmeste at rengøre, enten i hånden med opvaskemiddel eller i opvaskemaskinen, hvis det er angivet som mulighed. Det er dog godt at vide, at opvask altid er mere slidende end håndvask, så hvis du er bekymret for dit køkkenudstyr, bør du vaske det i hånden, uanset instruktionerne. Husk også at undgå ståluld, da det vil ridse den blanke overflade.

Når du rengør en støbejernsgryde eller -pande, bør du altid undgå rengøringsmidler. Støbejernspander lever af det fedt, der produceres under madlavningen, så lad det tørre, og rengør derefter med varmt vand. Tør af med køkkenrulle, da den fedtede overflade sandsynligvis vil gøre din køkkenrulle beskidt.

Teflonpanden skal køle af, før du rengør den. Derefter kan du vaske den i hånden med en opvaskebørste og opvaskemiddel. Undgå igen at bruge ståluld til rengøring, da det vil ridse den fine teflonoverflade.

Et sidste råd til husholdningen

Hvis der er madrester tilbage, skal du altid tørre det af med et stykke papir, før du skyller det ned i vasken. Når madfedt skylles ud i vasken, kan det skabe en blokering, da fedtet køler ned og stivner, når det når afløbet. Og hvem vil beskæftige sig med at rense afløbet efter en god middag? Held og lykke med dine nye køkkenredskaber!