Tilbage til toppen
Dagens deals

Til kampagnen

Pigen fra '58

1 / 1

Pigen fra '58

Annie Ernaux

202 kr.
NOBELPRISEN I LITTERATUR 2022 ”Jeg har villet glemme denne pige. Glemme hende rigtigt, dvs. ikke mere have lyst til at skrive om hende. Ikke mere tænke, at jeg skal skrive om hende, hendes begær, hendes vanvid, hendes idioti og hendes hovmod,
  • Almen skønlitteratur, Europa
  • Bog
  • Hæftet
  • Dansk
  • Annie Ernaux
Læs mere
NOBELPRISEN I LITTERATUR 2022

”Jeg har villet glemme denne pige. Glemme hende rigtigt, dvs. ikke mere have lyst til at skrive om hende. Ikke mere tænke, at jeg skal skrive om hende, hendes begær, hendes vanvid, hendes idioti og hendes hovmod, hendes sult og hendes ophørte blødninger. Det er aldrig lykkedes mig.”
Det er sommeren 1958. Sommeren, hvor den purunge Annie D rejser fra sin katolske kostskole til feriekolonien S i Normandiet. Her møder hun H, der ligesom hun selv er ansat som pædagog sommeren over. Det er første gang, hun er sammen med en mand, og oplevelsen udløser en bølge af ulykkelig forelskelse, skam og bulimi.
Siden bliver hun en berømt forfatter og skriver bøger med udgangspunkt i sit eget liv, bare aldrig om denne sommer. Ikke før nu, næsten 60 år efter, hvor hun ud fra fotografier, breve og minder prøver at genskabe den unge pige, hun var: Pigen fra ’58.

Annie Ernaux (f. 1940) bliver betragtet som en af de vigtigste litterære stemmer i sit hjemland, Frankrig. Hendes mere end 20 romaner er alle blevet hyldet af både læsere og kritikere, og hun er en stor inspirationskilde for mange af Frankrigs unge forfattere. I disse år oplever Ernaux desuden en enorm revival i udlandet med bl.a. en nominering til den prestigefyldte litteraturpris Man Booker International. I 2022 modtog hun den største hæder af dem alle, nemlig Nobelprisen i litteratur. På dansk er desuden udkommet Min far & Kvinden.

"Annie Ernaux … har stillet subtilt beskrevne kropslige erfaringer … til rådighed forkollektiv refleksion og personlig fortolkning. Det er overmåde relevant, overmåde gavmildt."
POLITIKEN

"Annie Ernaux beskriver sin seksuelle opvågnen med både realisme og sårbarhed. Erindringerne er ubarmhjertige og i skarp kontrast til det enkle, elegante sprog."
LITTERATURSIDEN

"Knivskarp og elegant."
INFORMATION

"En sublim bog, der føjer sig som endnu etmesterværk til Annie Ernaux’ forfatterskab."
ELLE

"Annie Ernaux er dronningen af den nye autobiografiske litteratur."
DIE ZEIT
Genre Almen skønlitteratur Europa
Formater Bog
EAN 9788793316171
Udgiver Forlaget Etcetera
Bogbind Hæftet
Sprog Dansk
samma 9788793316171
Læremiddel 0
Størrelse 172
Forfatter Annie Ernaux
0
Bliv den første til at skrive en anmeldelse
Policy for anmeldelser og omdømme

Der er ingen anmeldelser