Tilbage til toppen

Nordens største markedsplads

Leveringer nær dig.

Hos os kan alle få en god deal

Trygt ehandel siden 1999

Anker Jørgensens Tid 1972-1982

Bog

Thorsten Borring Olesen og Niels W. Olesen

326 kr.
  • Forventet leveringstid Hurtig levering
    6-10 Arbejdsdage
  • Sælges og sendes af Adlibris

Overvåg prisen på produktet

  • Diverse, Memoarer & Biografier, Statsvidenskab
  • Bog
  • Indbundet
  • Danish
  • Thorsten Borring Olesen og Niels W. Olesen
De Danske Ministerier
En politisk danmarkshistorie set fra Slotsholmen.

 I 1972 trådte Jens Otto Krag tilbage som statsminister, og det følgende årti frem blev Anker Jørgensens, kun afbrudt af Poul Hartlings lille Venstre-regering 1973-75. Anker Jørgensen opgav imidlertid at regere videre i 1982, hvorefter Poul Schlüter dannede regering.

Anker Jørgensens tiår var præget af dyb økonomisk krise, energikrise og det nye EF-medlemskab – og efter Jordskredsvalget 1973 af en kompliceret parlamentarisk situation med en række nye partier, som ændrede det politiske landskab grundlæggende. Det var en periode, hvor politikken i og uden for Anker Jørgensens parti slog sig i tøjret, når ungdomsoprør skulle forenes med Glistrups skatteoprør, når indkomst politik skulle ’sælges’ til arbejdsmarkedets parter, eller når miljøhensyn skulle prioriteres i forhold til energihensyn (atomkraft) og væksthensyn. De vedvarende balanceproblemer og ikke mindst forsøget på at sikre fagbevægelsens opbakning til den økonomiske krisepolitik sled på Anker Jørgensen, der i 1982 reelt opgav at regere videre.

Bogen fortæller et centralt stykke politisk danmarkshistorie og giver et medrivende indblik i det parlamentariske maskinrum. Bogen indgår, ligesom Poul Schlüters epoke, i den traditionsrige udgivelsesrække, De Danske Ministerier, som her genopstår i moderne form.
Genre:
Diverse
Memoarer & Biografier
Statsvidenskab
Formater:
Bog
EAN:
9788712058991
Udgiver:
G. E. C. Gads Forlag
Bogbind:
Indbundet
Sprog:
Danish
samma:
9788712058991
Læremiddel:
0
Størrelse:
624
Forfatter:
Thorsten Borring Olesen og Niels W. Olesen

Vise flere anmeldelser (-5)

Leveringsvilkår

Make your retur to: Adlibris returer Adlibrisvägen 1 744 81 Morgongåva Sweden

Se også

Vi har i øjeblikket lukket chatten, men send os gerne mail i stedet for. Vi forsøger at besvare alla henvendelse indenfor 24 timer, og du kontakte os via mail her.