Tilbage til toppen

Nordens største markedsplads

Leveringer nær dig.

Hos os kan alle få en god deal

Trygt ehandel siden 1999

Gensyn med Brideshead

Bog

Evelyn Waugh

221 kr.
  • Forventet leveringstid Hurtig levering
    6-10 Arbejdsdage
  • Sælges og sendes af Adlibris

Overvåg prisen på produktet

  • Diverse, Almen skønlitteratur
  • Bog
  • Hæftet
  • Danish
  • Evelyn Waugh
Oxfordstudenten Charles Ryder, der kommer fra en jævn borgerlig familie med en enlig far, fascineres af den ekstravagante, dekadente Sebastian Flyte fra den stenrige, aristokratiske Flyte-familie. De bliver nære venner, og Charles får sin jævnlige gang på familiens imponerende herresæde Brideshead. Charles omgås de øvrige medlemmer af den excentriske familie og drages af det privilegerede liv på Brideshead – et særligt nært forhold får han til Sebastians søster Julia. Men familiens medlemmer martres af konflikten mellem deres religiøse opdragelse og adelige pligter overfor lysten til et nydelsesfuldt verdsligt liv. Det får fatale konsekvenser for flere medlemmer af familien og for Charles’ forhold til dem.

Gensyn med Brideshead er en fascinerende, nostalgisk skildring af det uddøende, privilegerede og degenererede aristokrati i mellemkrigstidens England. Fine karakterskildringer og skarpe, vittige dialoger skaber et spændende sammensat og mindeværdigt persongalleri. 

Romanen har gentagne gange optrådt på top 100-lister over de bedste engelsksprogede romaner bl.a. Modern Library (1998), BBC survey (2003), Time Magazine (2005) og Newsweek (2009).

“Evelyn Waugh tryllebinder læserne med Gensyn med Brideshead (…) og Bridesheads ubestridelige, fine litterære kvaliteter tåler mere end én genlæsning. Nye generationer kan begynde her.” – Jan Hedegaard, Berlingske *****

“(…) det er Waughs mættede prosa, eminente personkarakteristik og blik for tragediens forløsende kraft, der giver hans mesterværk dets slidstyrke og stadige fascination. Man har sjældent set noget lignende.” – Andreas Rude, Kristeligt Dagblad ******

“Et ægte litterært mesterværk” – TIME

“Waughs mest dybfølte roman” – The New York Times

Gensyn med Brideshead har haft et stærkt greb om den britiske fantasi i mere end tres år (…) en enestående læseoplevelse” – The Independent

“Hjerteskærende smuk (…) Det tyvende århundredes fineste engelske roman” – Los Angeles Times

Evelyn Waugh (1903-1966) var en engelsk romanforfatter. Han indledte forfatterskabet med nogle kritiske, humoristiske, sociale satirer: Forfald og fald, 1928, Syndige sjæle, 1930 og En håndfuld støv, 1934. Han konverterede til katolicismen i 1930, hvilket farver hans senere mere alvorlige romaner, der omfatter hans mest populære og verdenskendte Gensyn med Brideshead, 1945 og hans trilogi om 2. verdenskrig Sword of Honour, 1965. Den satiriske tone fornægter sig dog ikke i disse senere mere dystre værker, og Waugh betragtes som en af det 20. århundredes største satirikere.
Genre:
Diverse
Almen skønlitteratur
Formater:
Bog
EAN:
9788771836776
Udgiver:
Bechs Forlag Viatone
Bogbind:
Hæftet
Sprog:
Danish
samma:
9788771836776
Læremiddel:
0
Størrelse:
350
Forfatter:
Evelyn Waugh

Vise flere anmeldelser (-5)

Leveringsvilkår

Make your retur to: Adlibris returer Adlibrisvägen 1 744 81 Morgongåva Sweden

Se også

Vi har i øjeblikket lukket chatten, men send os gerne mail i stedet for. Vi forsøger at besvare alla henvendelse indenfor 24 timer, og du kontakte os via mail her.