Tilbage til toppen

Nordens største markedsplads

Leveringer nær dig.

Hos os kan alle få en god deal

Trygt ehandel siden 1999

Elementer

463 kr.
  • Forventet leveringstid Hurtig levering
    6-10 Arbejdsdage
  • Sælges og sendes af Adlibris

Overvåg prisen på produktet

  • Diverse, Matematik & Statistik
  • Bog
  • Hæftet
  • Danish
Euklids ELEMENTER er et hovedværk ikke alene i matematikken, men i hele den vestlige civilisation. Det er det ældste aksiomatisk opbyggede værk fra 300 f.Kr. med linjer tilbage til Platons og Aristoteles’ filosofi og fremad mod Archimedes og den senere matematik.
Dette er den første danske oversættelse af Euklids plangeometri samlet i hans ELEMENTER I-VI siden Thyra Eibes oversættelse fra 1897-1912.
Den nye oversættelse er udsprunget af et ønske om at vise Euklids værk i lyset af den moderne forståelse af græsk matematik som en udløber af samtidens filosofiske retninger; Platon og Aristoteles citeres derfor flittigt i den lange indledning. På samme måde er bogen udstyret med en redegørelse for Euklids sprog og dets mangel på symboler af enhver art - i modsætning til den hidtidige oversættelse, der i overensstemmelse med praksis i det sene 19. århundrede gør brug af symboler fra samtidens matematiske sprog.
Desuden er der i appendices vigtige matematikhistoriske tekster og emner (Proklos' oversigt over geometrier, Hilberts aksiomer, Hippias' Quadratrix) og andre hjælpemidler, som ikke findes andetsteds.
Bogen henvender sig til en bred gruppe læsere: professionelle matematikere fx i gymnasiet og på universitetet, hvor der undervises i matematikkens historie og videnskabsteori, filosofi- og antikstuderende sammesteds og endelig den ret store gruppe mennesker, der interesserer sig for antik filosofi og matematik.
Euklids ELEMENTER består af 13 mindre bøger. Gyldendal samler dem i to bind. Dette første bind indeholder Bog I-VI.  
Andet bind indeholder Bog VII-XIII og forventes at udkomme 2022.


Euklids ELEMENTER I-VI er indledt, oversat og forsynet med bemærkninger af Claus Glunk, Hanne Eggert Strand, Chr. Marinus Taisbak og Chr. Gorm Tortzen.
Genre:
Diverse
Matematik & Statistik
Formater:
Bog
EAN:
9788702196917
Udgiver:
Gyldendal Trade 150
Bogbind:
Hæftet
Sprog:
Danish
samma:
9788702196917
Læremiddel:
0
Størrelse:
434

Vise flere anmeldelser (-5)

Leveringsvilkår

Make your retur to: Adlibris returer Adlibrisvägen 1 744 81 Morgongåva Sweden

Lignende produkter

Vi har i øjeblikket lukket chatten, men send os gerne mail i stedet for. Vi forsøger at besvare alla henvendelse indenfor 24 timer, og du kontakte os via mail. her .