Tilbage til toppen
Dagens deals

Til kampagnen

Årene

1 / 1

Årene

Annie Ernaux

221 kr.
VINDER AF NOBELPRISEN I LITTERATUR 2022 Årene betragtes som et moderne mesterværk i fransk litteratur. Det er en roman om Frankrig og om en kvindes liv fra 1940’erne og frem. Fra Annie Ernaux’ opvækst i en arbejderklassefamilie i Normandiet
  • Memoarer & Biografier, Almen skønlitteratur, Europa
  • Bog
  • Hæftet
  • Dansk
  • Annie Ernaux
Læs mere
VINDER AF NOBELPRISEN I LITTERATUR 2022

Årene
betragtes som et moderne mesterværk i fransk litteratur. Det er en roman om Frankrig og om en kvindes liv fra 1940’erne og frem. Fra Annie Ernaux’ opvækst i en arbejderklassefamilie i Normandiet til tiden som lærer foran nådesløse klasser med fyrre elever, forstadslivet med mand, to sønner, uendelige mængder indkøb og tilværelsen med en ung elsker efter skilsmissen – og gennem det hele livet som skrivende menneske.

Mest af alt er Årene en bog om tid. Den er fortalt fra et kollektivt ståsted og forsøger med afsæt i fotografier og erindringsbilleder at fange selve tidens sprog og gang.  Vi sidder med til bords til familiefesterne og oplever de små skred og de store samfundsomvæltninger: efterkrigstiden, studenteroprøret i 1968, seksuel frigørelse, politiske kampe, familierelationer, globalisering og forbrugskultur.

Årene er blevet sammenlignet med Marcel Prousts På sporet af den tabte tid, men Annie Ernaux’ perspektiv er folkeligt, intimt og moderne.

”En selvbiografi som ikke ligner noget andet, du har læst. Årene er en oprigtig og frygtløs bog, en På sporet af den tabte tid til vores mediestyrede og forbrugsorienterede tidsalder.” New York Times Book Review

”Ernaux’ mesterværk.” The Guardian

”Et af de vigtigste værker i fransk litteratur.” Forfatter Édouard Louis

”I denne totalroman samler forfatteren på suveræn vis sine erindringer … Årene kan ikke anbefales nok.” Le Monde

”Annie Ernaux er dronningen af autofiktion.” Die Zeit
Genre Memoarer & Biografier Almen skønlitteratur Europa
Formater Bog
EAN 9788712062608
Udgiver G. E. C. Gads Forlag
Bogbind Hæftet
Sprog Dansk
samma 9788712062608
Læremiddel 0
Størrelse 252
Forfatter Annie Ernaux
0
Bliv den første til at skrive en anmeldelse
Policy for anmeldelser og omdømme

Der er ingen anmeldelser