Nordens største markedsplads
Leveringer nær dig.
Hos os kan alle få en god deal
Trygt ehandel siden 1999
Nordens største markedsplads
Leveringer nær dig.
Hos os kan alle få en god deal
Trygt ehandel siden 1999
Stegepande Støbejern, 28 cm
- Handle sikkert på CDON . Læs mere
Stegepande i støbejern fra svenske Nordwik. Støbejernspander er velegnede til stegning af mange forskellige råvarer og retter. Den er lavet udelukkende af massivt støbejern og har ingen belægning, der kan gå i stykker. Med den rigtige behandling kan Nordwiks støbejernspande bruges hele livet og endda gå i arv til den næste generation.
Et holdbart materiale der er til at stole på
Støbejern bliver kun bedre, jo mere det bruges. I en helt ubehandlet støbejernspande er der en tendens til at det du steger, sidder fast i bunden af panden. Derfor er Nordwiks pande allerede ved levering behandlet med et tyndt lag madolie. Dog anbefales det at bruge meget fedtstof især de første gange, du steger. Efter hver gang vil du bemærke, at pandens naturlige belægning af fedt bliver bedre og bedre.
Stegning og temperaturer
Materialet kan tåle meget høje temperaturer, og takket være pandens tykkelse fastholdes varmen på en enestående måde. Panden er derfor fremragende, når du hurtigt vil stege et dejligt stykke kød ved høj varme. Panden fungerer også godt til pandekager eller hvad du ellers vil stege. Hvis du vil bruge panden i ovnen, fungerer den også fint der.
Tips:
- Gryderetter med ingredienser med højt syreindhold (vin, citron, tomat osv.), og som kræver lang tilberedning, fremstilles bedst i andet service, f.eks. en emaljeret gryde fra Nordwik. Kombinationen af syren og den lange stegetid gør at retten let får en bismag af jern fra støbejernet. Det er ikke farligt, men heller ikke så godt.
- Vær tålmodig, når du steger protein, såsom æg og kød. Til at starte med sidder proteinet fast i panden, men så snart maillard-reaktionen har gjort sit og givet råvaren en stegeoverflade, løses det. Så prøv ikke at vende for tidligt, men lad panden gøre arbejdet.
Rengøring og opbevaring
En støbejernspande må aldrig vaskes i opvaskemaskine eller med opvaskemiddel. Den naturlige belægning, der opstår ved stegning med smør og olie, er vigtig for panden for at bevare dens gode stege egenskaber. Vask den kun med varmt vand, og tør derefter med køkkenrulle. Mellem brug holdes panden tør.
Skulle du alligevel vaske panden med opvaskemiddel, kan en støbejernspande altid steges til igen så den bliver så god som ny. En god metode er at gnide den med lidt madolie, stil den i ovnen på høj varme, lad den afkøle, gnid med et nyt lag olie og derefter i ovnen igen. Gentag mindst 3-4 gange.