Riskoger

Riskogeren er et køkkenredskab til dig, der vil have perfekte ris hver gang uden at behøve at bekymre dig for, om de brænder fast i gryden! Du skal blot tilsætte ris og vand og trykke på startknappen. Nemmere bliver det ikke! På CDON.COM har vi et bredt udvalg af riskogere, og før du bestemmer dig, kan du læse mere her!

Riskoger eller ej?

Fordelene ved at anvende en riskoger, når du skal lave ris, er mange. Frem for alt, så er det svært at mislykkes! Når du har målt risene og vandet op, så passer riskogeren sig selv. Den registrerer, når risene er klar og skifter til varmholdningstilstand, når du slukker for den. Risene kan holdes varme i flere timer, efter at riskogeren er slukket. Vi tilbyder flere forskellige modeller i forskellige prisklasser. Priserne ligger på omkring 149 kr. til 875 kr.


Forskellige typer af ris

Der findes en hel del forskellige rissorter, her er et par af de mest almindelige!

  • Basmatiris: Lettilberedt ris, som er aromatisk og langkornet. Passer godt til indiske karryretter!
  • Jasminris: Lettilberedt ris, som først og fremmest dyrkes i Thailand. Passer godt til bøffer og farsretter!
  • Risottoris: Der findes forskellige risottoris, men de har det tilfælles, at de suger væske til sig og bliver bløde og cremede. Derfor passer de perfekt til risottoretter!
  • Brune ris: Brune ris er ris, som ikke er polerede og klæber meget mindre end almindelige ris. De har en længere kogetid end de almindelige rissorter og en mere ”nøddeagtig” smag.
  • Sushiris: Rundkornede og klæbende ris, som passer bedst til sushi. Skal lægges i blød i ca. 1 t., inden de tilberedes.
  • Grødris: Rundkornede ris, som klæber let og udvider sig. Skal også lægges i blød i ca. 1 t. inden tilberedning. Passer godt til grød og dessert!