Fritøse

Med en fritøse derhjemme behøver du ikke at længes efter din yndlingsrestaurant for at kunne nyde friteret mad. Du kan nemt fritere derhjemme, præcis som du får det på restaurant. Vi har fritøser, som friterer med olie, og vi har nogle, som friterer uden olie – uanset hvordan du vil fritere din mad, findes mulighederne her hos os på CDON.COM. Læs vores gode råd om fritering...

Fordelen ved at fritere i fritøse

En stor fordel ved at fritere i fritøse i stedet for i en gryde er, at det er et mere sikkert alternativ. Fritøsen har en termostat, som sørger for, at olien opvarmes til den rette temperatur, men i gryden kan olien nemt blive for varm og antændes. Hvis du vælger en fritøse, som kun har brug for en lille mængde olie, eller slet ingen, bliver det desuden sundere at fritere din mad i en fritøse.


Fritøse uden olie

Det kan lyde skørt med en fritøse uden olie, da fritering indebærer, at maden lige netop dyppes i olie. Men med vor tids innovative teknologi findes der fritøser, som ved hjælp af hurtigcirkulerende varm luft giver dig sprøde pommes frites, helt uden tilsætning af olie. Den største fordel ved at skippe olien er, at maden bliver sundere – vi har oliefrie fritøser, som giver pommes frites med op til 80 % mindre fedt, end hvis du friterer med olie. En anden fordel ved en fritøse uden olie er, at friteringen går hurtigere, da der ikke findes nogen olie, som skal varmes op.


Gode funktioner i en fritøse

Hvis anstrengelsen ved at bruge et husholdningsapparat er for stort, sker der let det, at det bare står og samler støv. Vi synes, at en fritøse fortjener bedre end som så, og vi vil gerne fremhæve en del smarte funktioner, som du finder i en del fritøser, og som gør dem meget mere praktiske at bruge. Justerbar temperaturkontrol og timer er to vigtige egenskaber, som gør, at resultatet er besværet værd. Ved nemt at kunne indstille den temperatur og den friteringstid, som lige præcis din madret har brug for, kan du med garanti se frem til et godt måltid. Hvis fritøsen har en indikatorlampe eller en lydindikator, får du at vide med det samme, når friteringen er klar, og så kan du fokusere på noget helt andet, mens fritøsen arbejder. En anden bekvem egenskab at stile efter er, om fritøsens dele kan vaskes i opvaskemaskine, da det bliver meget nemmere at vaske op, hvis du ikke skal gøre det i hånden. Det kan være godt at vælge en fritøse med ledningsopbevaring, hvis fritøsen skal stå fremme, da ledninger nemt kan give et rodet indtryk. Der findes også fritøser, som er bygget i højden snarere end bredden – hvis fritøsen skal stå fremme på en lille overflade, kan dette også være en god egenskab at tage med i betragtning.

Køb en fritøse med de rette funktioner, så den bliver smart for dig at bruge – sådan får du mest værdi for pengene. Funktionerne finder du i fritøsens produktbeskrivelse. God fornøjelse!