TV ophæng

  • Väggfäste Samsung Q 49/55/65

    TV-väggfäste för Samsung Q-serien - 49/55/65" VESA 110 x 108 Detta väggfäste för TV-skärmar ger maximal flexibilitet. Häng TVn på väggen för att få mer yta över till annat. Väggfästet har verktygsfri justering av lutningen av TVn för inställning av optimal visningsläge. - Passar 49/55/65" SAMSUNG QLED TV - Passar vanliga platt-TV och curved - Bärförmåga: Max. 50 kg - VESA-ko...

    362 kr
    67 kr/måned
 

TV ophæng er både en praktisk og flot løsning

Mange kan sikkert stadig huske tidligere tiders skrumler af nogle fjernsyn. Dem havde man aldrig kunnet hænge op på væggen med et TV ophæng, da de ganske enkelt var for store. De havde også forskellige øgenavne, som husalteret eller tossekassen, og de fyldte praktisk talt det samme som en kommode i stuen. Fjernsynets enorme størrelse skyldtes, at billedgengiveren var et såkaldt billedrør, som fyldte meget – især i dybden, så selv fjernsyn med lille billedskærm var ret dybe. Ydermere var kabinettet som regel i tykke træplader, så alt i alt var det et tungt møbel, som næppe havde kunnet hænge i et TV ophæng. Mindre ting, som højtalere og lignende, kunne man sagtens skrue op på væggen, men fjernsynet stort og fyldte centralt i stuen. Vi skulle helt op i slutningen af 1990’erne, før der blev lavet om på det. Der begyndte nemlig de første fladskærms TV at dukke op. Og så gav det pludselig mening at bruge ophæng til TV til vægmontering. Men dette kræver faktisk nogle specielle TV ophæng, og dem kan du finde i Nordens største varehus, CDON.COM.

Tv ophæng findes i mange udgaver

TV ophæng kan have forskellige udformninger og funktioner. Hvis du kan placere dit TV centralt i stuen på en væg, hvor alle, der skal se på, har godt udsyn til det, så kan du formodentlig nøjes med et fast beslag, så TV'et sidder fladt mod væggen. Men hvis væggen er for lille til dette, eller du vil kunne dreje TV'et i forskellige positioner, så kan du vælge en løsning med et beslag i væggen, hvorpå der er monteret en drejelig arm, og så kan du vippe TV'et på plads, når der ikke er mere, der er værd at se i fjernsynet. Ophænget giver dig også den fordel i forhold til for eksempel en bordstander, at du lettere kan skjule ledninger - de kan groft sagt fræses ind i væggen, eller du kan bruge en såkaldt kabelskjuler. Det øger også det æstetiske udtryk, for de fleste fladskærms fjernsyn er i dag ret flot designet. Og som før nævnt, så giver et TV ophæng også mere fri gulvplads. Samtidig bliver det lettere at støvsuge rummet, for du skal ikke ind og kravle under et fjernsynsbord eller lignende.

Find et TV ophæng, der passer til dit tv.

Fladskærms TV findes som bekendt i mange størrelser, og derfor et det vigtigt, at TV'ets monteringshuller på bagsiden passer med ophængets modsvarende monteringshuler. Her skal du tjekke de såkaldte VESA standarder på både TV og TV ophæng. For eksempel står VESA 100 for en monteringsafstand på 100 millimeter mellem monteringshullerne, VESA 200 for 200 millimeter og så videre. Disse oplysninger finder du normalt i fladskærmens betjeningsvejledning - og hvis ikke, så brug et målebånd. Og så skal du endelig tjekke, hvor meget vægt ophænget kan bære - og så sammenligne med vægten på dit eget tv. Du kan næsten selv regne ud, hvad det kan betyde, hvis dit TV ophæng ikke kan bære vægten af dit tv! Når du så har fundet det ophæng, der passer både dig og dit tv bedst, så kræver det stort set ikke andet end en boremaskine og en skruetrækker at få TV'et op i luften. CDON.COM er som nævnt Nordens største varehus for elektronik, musikanlæg, spil, bøger, musik, film og meget andet, og derfor finder du også alt det nødvendige tilbehør som for eksempel kabler & adaptere og projektorer, eller hvad du nu går og pusler med.