Operativsystem

Et operativsystem er den software der hjælper dig med at kommunikere med computeren, da det udgør linket mellem computerens hardware og for eksempel de programmer, du vil bruge på din computer. Operativsystemet kan ses som computerens ”grundlov”, da det bestemmer, hvordan programmer og brugere får adgang til computerens forskellige dele. Vi på CDON.COM tilbyder dig prisvenlige operativsystemer, som du kan læse mere om i vores guide...

Windows 10

Windows 7

Windows 7 ( 2009) er et operativsystem til PC, beregnet til både hjemmebrug og arbejde, på både stationære computere, laptops og tablets. Til forskel fra Windows 7’s forgænger, Windows Vista, har operativsystemet en opdateret grafisk brugerflade med et nyt aktivitetsfelt, som kaldes ”Superbar”, et nyt system til hjemmenetværk, som kaldes ”HomeGroup”, samt forbedringer af præstationen. Windows 7 er derfor mere brugercentreret end sine forgængere, har smartere funktioner til touch og skrivegenkendelse samt en bedre hastighed ved opstart.


Windows 8

Windows 8 (2012) er efterfølgeren til Windows 7, og ligesom sine forgængere er operativsystemet beregnet til personlige computere. Windows 8 er et operativsystem, som fokuserer på apps, med en flot startskærm, synkroniseringer og opdateringer i realtid. Operativsystemet giver dig lagring i skyen og problemfri opdateringer med en enkel brugerflade. I startvisningen kan du bladre mellem nyligt anvendte programmer, justere indstillinger og dele indhold - smarte funktioner, som gør operativsystemet brugervenligt, især hvis du bruger en form for touchskærm.


Windows 10

Windows 10 (2015) er efterfølgeren til Windows 8.1. Formålet med Windows 10, som er en kombination af de stærke sider i Windows 8 og Windows 7, er blandt andet at give en fælles platform for operativsystemet til Microsofts PC’er, Windows Phone og Xbox One. Windows 10 har flere smarte forbedringer, som for eksempel:
  • Bedre spiloplevelser, da Windows 10 er skabt og tilpasset til en række forskellige populære spil. Operativsystemet gør, at du nemt kan spille og holde forbindelse med andre spillere med Xbox One- og Windows 10-enheder.
  • Forbedret webbrowser med et helt nyt udseende, hvor du kan skrive noter på en hvilken som helst webside og dele med vennerne.
  • Indbyggede apps, som fungerer på alle dine enheder, som for eksempel OneDrive, kort eller e-mail.