RAM-hukommelse

RAM er forkortelsen for Random Access Memory og er en buffer mellem din harddisk og din CPU (centralprocessoren). RAM er en form for hukommelse, hvor man kan tilgå hver hukommelsescelle direkte, uden at computeren skal gennemlæse andre dele af hukommelsen. Her på CDON.COM finder du RAM-hukommelse i flere prisklasser og modeller, både til bærbare og stationære computere. Læs mere i vores guide...

Hvad er RAM-hukommelse?

En computer arbejder konstant med forskellige typer af hukommelse, for eksempel harddisken, flash-hukommelsen og cache-hukommelsen. Harddisken kan håndtere en større mængde data, men den er for langsom til, at processoren kan arbejde effektivt med den. Da processoren er meget hurtig til at behandle oplysninger, har den brug for en hurtig hukommelse at samarbejde med. Derfor bruges ram-hukommelsen til at lagre al data, som processoren behøver i det givne øjeblik eller inden for det næste tidsrum.


Hvor stor intern hukommelse har du brug for?

Det er godt at have ide om, hvor stor intern hukommelse dit system behøver. Hver ram-hukommelse opfylder forskellige formål alt efter størrelse. Vælg ram-hukommelse efter, hvilken kapacitet du ønsker, at din computer skal have. Jo større intern hukommelse du vælger, desto mere information kan din computer lagre midlertidigt, som du kan få hurtig adgang til. Dette gør, at du kan anvende flere programmer på samme tid og bevare præstationsniveauet.

Fire GB RAM-hukommelse

Fire GB er et godt valg, når der skal være balance mellem pris og præstation. En ram-hukommelse på fire GB fungerer også godt til avanceret gaming og til at arbejde med billed- eller videoredigering. Tænk på, at der findes begrænsninger for forskellige typer af computere. En 32-bit-computer kan for eksempel håndtere maks. fire GB ram-hukommelse (inklusiv hukommelsen på grafikkortet og anden hukommelse, som din computer reserverer). Skifter du til et moderne 64-bit-system, kan den maksimale hukommelsesmængde dog øges.

Otte GB RAM-hukommelse

At vælge en ram-hukommelse på otte GB, kan vare et godt valg, hvis du er ved at bygge et nyt system, hvor du vil investere i at fremtidssikre det, eller til en gaming-computer med ekstra kræfter. Otte GB intern hukommelse kræves også i et mere professionelt miljø, for eksempel på en arbejdscomputer med tungere software – alt sammen for, at du skal kunne arbejde med flere programmer på samme tid så smart som muligt.

Tolv til seksten GB RAM-hukommelse

Det er altid godt at have meget ram-hukommelse, men tænk på, at der kan findes en øvre grænse for, hvad der er muligt at bruge. Der kan for eksempel være en begrænsning på computerens bundkort for, hvor meget hukommelse det kan klare, men det tjekker du nemt i manualen til dit bundkort. Tolv til seksten GB ram-hukommelse er meget og et godt valg til intensivt arbejde, som kræver stor hukommelse. Større hukommelse, med reservation af den interne hukommelse er systemkompatibel og bidrager helt enkelt til en øget præstation for din computer.