Bundkort

Bundkortet er et centralt kredsløbskort og selve grundstammen i din computer. Alle forbindelser i din computer går til eller fra bundkortet på en eller anden måde. Det er også her, at øvrige komponenter installeres, som for eksempel processoren og grafikkortet. Er du usikker på, hvilket bundkort du skal vælge? Vi på CDON.COM hjælper dig gerne at vælge rigtigt. Læs mere i vores guide...
 

Hvilken sokkel har bundkortet?

Hos os på CDON.COM finder du bundkort til gaming-computere, arbejdscomputere og computere til hjemmebrug, fra producenter som Asus, MSI og ASrock. Inden du beslutter dig for at investere i et bundkort, er der en del, der kan være værd at overveje. Det er eksempelvis vigtigt at sørge for, at både bundkortet og processoren bruger samme type sokkel, samt at CPU’en (Central Processing Unit) og den interne hukommelse passer til den model, du køber, da soklerne varierer afhængigt af producenten.

Kompatibelt med processor

Computerens processor og andre grundlæggende komponenter monteres på bundkortet. Disse komponenter monteres allerede, når bundkortet fremstilles, men kan også monteres bagefter, i en sokkel på selve bundkortet. Kontrollér derfor altid bundkortets specifikationer for kompatibilitet med processoren for at være helt sikker på, at begge komponenterne fungerer godt sammen. En AMD-processor har for eksempel en anderledes sokkel end en Intel-processor. Du finder nemt kompatibilitetslister på bundkortproducenternes hjemmesider.


Bundkort til gaming

Hvis du vil bygge din egen gaming-computer fra bunden, er valget af bundkort vigtigt og bør være et langsigtet valg - dels for at du som bruger skal have mulighed at kunne opgradere, men også fordi for eksempel computerspil kan slide på bundkortet.

Separate grafikkort

På bundkortet findes normalt integrerede lydkort, grafikkort, USB-porte, tilslutninger til tastatur, mus osv. Men det er også muligt at tilkøbe et andet grafikkort eller lydkort som komponent, hvis man gerne vil opgradere det indstikskort, som allerede er integreret i bundkortet. Til lige præcis gaming anbefales ofte et separat grafikkort i stedet for et integreret - for at opnå den maksimale præstation. For gamere er det også ekstra vigtigt med afkøling i computeren. Afkølingen kan enten være integreret i bundkortet eller købes separat. Her kan du læse mere om CDON’s udbud af grafikkort.