Kabinet til computeren

Kært barn har mange navne - computerchassis, computerkasse eller computerboks. Et computerkabinet kan lidt forenklet beskrives som en skal med grundstamme, hvor en stationær computer (desktop computer) og samtlige komponenter er indbygget, bortset fra skærm og tastatur. Hos os på CDON.COM finder du computerkabinetter i flere prisklasser og modeller. Læs mere i vores guide...

Kabinet

 

Stående computerkabinet

Computerkabinetter er tilpasset til enten at kunne ligge eller stå. Et stående computerkabinet kaldes normalt for et ”tårn” eller en tower-computer. I starten byggede man computerkabinetter til at ligge ned, og skærmen blev så stillet oven på kabinettet, men i dag er de fleste computer bygget i et tårnkabinet. Stående computerkabinetter er især gode, hvis du skal bygge en computer med høj præstation, som for eksempel en gaming-computer. De har rigelig plads og optimerer afkølingen bedre end mange mindre chassiser.

Minitower (lille tårn)

Minitower er den mindste model af de stående kabinetter, som normalt er tilpasset til mATX eller lignende bundkort. Hvilken type strømforsyning, som sidder i, og hvilken formfaktor, som kabinettet er tilpasset til, afgør kabinettets mindste højde.

Miditower (mellem tårn)

Miditower er generelt set det mest almindelige kabinet, med ATX eller eATX som formfaktor.

Fulltower (fuldt tårn)

Fulltower er det højeste kabinet af alle. Denne type computerkabinet er ofte tilpasset til alle slags bundkort, og højden afhænger af, hvor mange enheder chassiset har plads til.


Computerkabinetter med forskellige funktioner

Vi på CDON tilbyder kabinetter fra blandt andet Aerocool, Antec, Corsair, Fractal Design, Lianli, NZXT og Silverstone til gode priser og med hurtig levering. Det er vigtigt at huske på, at forskellige kabinetter har forskellige funktioner – de kan for eksempel være lyddæmpende og have gode afkølingsegenskaber, eller være særligt tilpasset til gaming. Mange kabinetter er både flotte og stilrene, og de er perfekte til både arbejdspladsen og hjemmekontoret.

Køb din strømforsyning med hos os på CDON.COM, hvis den ikke indgår i dit kabinet. Vi har strømforsyninger til gode priser fra blandt andet FSP, Corsair, Seasonic, Coolermaster, XFX og Be Quiet! Her kan du læse mere om CDON.COM’s udvalg af strømforsyninger.