Køb SSD online hos CDON.COM.

Køb SSD online på CDON.COM. Altid gode priser og hurtig levering i Nordens største varehus!

Hos os finder du et stort udvalg af SSD'er fra kendte producenter som Samsung, Intel, Toshiba, OCZ, Kingston med flere. SSD er vokset i løbet af de seneste år og er nu almindelige i computere som et hurtigere og mere pålideligt alternativ til de klassiske mekaniske harddiske. Usikker på, hvilket SSD du skal vælge? Vi hjælper dig! » Læs mere

Vælg det rette SSD

Formfaktorer.

SSD'er findes i flere forskellige formfaktorer, den mest almindelige er 2,5", men der findes også 1,8", 3,5", mSATA, m.2 og PCI Express Card. Formfaktoren er ganske enkelt med til at afgøre, om du kan bruge drevet i din computer eller ej. 2,5" kan monteres i enten et 2,5" drevrum eller et 3,5" drevrum med en adapter i mere eller mindre alle stationære chassis, men passer ikke altid i tynde laptops, som anvender en mindre formfaktor, hvor mSATA er den mest almindelige. Når det er sagt, så passer mange 2,5" i laptops , men tjek en ekstra gang, inden du vælger, hvilket SSD du skal købe. M.2 og PCI Express Cards er såkaldte indstikskort og bruger en anden forbindelse, end de fleste 2,5" bruger. Mere om dette herunder.

Forbindelser.

Præcis som formfaktorerne, findes der flere typer af forbindelser til SSD, hvor de mest almindelige er SATA, PCIe, SAS og SCSI. For almindelige forbrugere er det stort set kun SATA og PCI-forbunde SSD'er, man kommer i kontakt med, da SAS og SCSI først og fremmest anvendes i servere og inden for andre mere erhvervsrettede områder.

SATA eller PCIe?

SATA er den mest almindelige forbindelse og er det, man kan kalde for markedsstandard. SSD'er, som benytter sig af SATA, tilsluttes helt enkelt gennem et SATA-kabel, som kobles fra en SATA-port på bundkortet til drevet.

PCIe-forbundne SSD'er giver højere hastigheder og præstationer, men til en højere pris. SSD'er, som benytter sig af PCIe-tilslutning, fastgøres ofte direkte på bundkortet i PCI Express-portene.

SSD vs. HDD.

Hvorfor skal man købe et SSD i stedet for en almindelig, mekanisk harddisk? Svaret er ganske enkelt: Et SSD er generelt set meget hurtigere end et mekanisk drev, de holder længere og er ikke lige så følsomme over for stød, da der ikke findes nogen bevægelige dele i et SSD. At sætte et SSD i en gammel compter plejer at være den nemmeste måde at få en gammel computer op i omdrejninger på. Med andre ord er der ikke meget, der taler imod at købe et SSD, foruden at mekaniske drev er billigere, da de har en dårligere præstation på næsten alle områder.

MLC, TLC, SLC og eMLC.

Forkortelserne herover er fire forskellige typer af flashhukommelse, som anvendes i SSD.

Den mest almindelige af disse er i dag MLC (Multi Layer Cell), som giver en god præstation til en lavere pris.

TLC (Triple Layer Cell) er den billigste type og den, som giver den mindste præstation.

SLC (Single Layer Cell) er den dyreste og bedste type.

eMLC (Enterprise Multi Layer Cell) passer til erhvervsbrug og er dermed ikke en type, man som almindelig forbruger støder på.