Game of Thrones

Game of Thrones: Sæson 1-7

Alle film

Soundtrack

Game of Thrones - Information

Serien lader os følge ni familier og deres skæbner under en afgørende periode i Westeros historie. Herskeren over de syv kongeriger har traditionen tro altid haft sit sæde på jerntronen i Kings Landing, og da vinter og krig står for døren, bliver kampen om tronen endnu mere intens end nogensinde før. Vinteren er på vej, og i Westeros – hvor en vinter kan vare en livstid – begynder tidens sand at rende ud. Kampen om jerntronen vil blive præget af blodige svigt, passionerede politiske og lystfyldte intriger og overnaturlige kræfter, som får fundamentet i Westeros til at skælve.

Game of Thrones er blevet hyldet af såvel fans som kritikere, og har flere gange modtaget utallige priser verden over. I 2012 vandt bl.a. Peter Dinklage en Golden Globe for bedste mandlige birolle, og serien har også vundet et flertal Emmys. I 2013 vandt serien publikumsprisen på BAFTA-gallaen i Storbritannien.

Om George R.R. Martin:
Forfatteren til bøgerne, som er grundlaget for serien, blev født i 1948 i Bayonne, New Jersey. I hans tidlige karriere vekslede han mellem diverse skrivejobs inden for TV og tegneserieverdenen. I 1977 publicerede han sin første roman, ”The Dying Of The Light”. Den første bog i Game of Thrones-sagaen blev publiceret allerede i 1996, og i samme serie er der frem til i dag blevet publiceret fem bøger med mindst to på vej.