Køb Beck-filmene på DVD & Blu-ray

Beck 38 - Djävulens advokat: Trailer

Beck 38 - Djävulens advokat

Beck 38 - Djävulens advokat

Beck 37 - Utan nåd

Beck 36 - Den tunna isen

Beck 35 - Ditt eget blod

Filmbokse

Selvstændige film med Gösta Ekman

Alle Beck-film

Beck - Information

Beck-filmene har fået en ganske særlig plads i danskernes hjerter. Filmene er baseret på Sjöwall/Wahlöös rollefigur, Martin Beck, som siden 1967 har figureret i en række forskellige film. Den kendte politikommissær, Martin Beck, opklarer sammen med sin højre hånd, Gunvald Larsson, en række mysterier i kriminelle kredse, og klarer med nød og næppe at udrede sagerne, imens vi seere holder vejret.

Den første film, der udkom med navnet Lokkedrengen, blev hurtigt en succes. En stor del af succesen var til dels på grund af det generøse budget, men også fordi man udvalgte velkendte og dygtige skuespillere, som spillede karaktererne godt. I mange af de seneste Beck-film finder du velkendte aktører, som Peter Haber i hovedrollen, Michael Nyqvist, Per Moberg og en række andre kendte ansigter.

Gunvald Larsson
De to skuespillere, som har fortolket Gunvald Larsson flest gange, er Rolf Lassgård, som spillede rollefiguren i de seks film fra 1993 med Gösta Ekman, som Martin Beck, og Mikael Persbrandt i filmene med Peter Haber i titelrollen.
Gunvald er en unik karakter, som ofte er på grænsen til at være brutal, når han jager mistænkte i jagten på det, som han anser for at være retfærdigheden.

Naboen i Beck
En af de mest populære karakterer i Beck-filmene efter Gunvald Larsson, er blevet Martin Becks nabo. Naboen, som egentligt hedder Valdemar, bærer konstant en støttekrave på grund af en piskesmældsskade, som har ledt til, at han er blevet fortidspensionist. Mest kendt og vellidt er han nok for replikken: ”Skal du have en sjus”. Valdemar gør ofte grin med Martin Beck, men synes i bund og grund om at omgås med ham, eftersom han konstant omgås med Beck.